Fiyat:50TL/paket
Görüntüleme: 4093
İlan No: 89975
(!)Sorun Bildir
İlan Detayı:bütün insanların ve diğer canlıların yediği ve yemediği her şeyi yerler, kağıda kadar. Genelde toplu koloniler halinde yaşarlar, 15 ay kadar ömürleri vardır. Nemli, sıcak ve pis yerleri severler, kanalizasyon, kazan dairesi, depo, bodrum, toprak altı galerileri,ambalaj içleri gibi yerleri istila ederler. Kalorifer böceği ( Kakalak Böceği ), genelde endüstriyel isletmelerde çok görünürler. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Antenleri çok küçük miktarlardaki nem ve yiyeceği tespit edebilir. Karınlarının arka tarafından uzanan duyargaları çok hafif hava akımlarına bile duyarlıdır; öyle ki, potansiyel bir tehlikeden saniyenin binde 54''ü gibi bir zamanda kaçmaya başlayabilirler. Kalorifer böceği ( Kakalak Böceği ), dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, alerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.
bağırsaklarındaki protozoa ve bakteriler yüzünden hemcinsleri de dahil olmak üzere bir çok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple de ormanlardaki çer-çöp ve diğer hayvanların artıklarının yeniden tabiata dönmelerini hızlandırırlar. Bu arada kendileri de bir çok hayvana, hatta bazen insanlara yiyecek olurlar. Evlerde ve dışarıda yasayan Kalorifer böceklerinin hastalık vektörleri olduğu kanıtlanmıştır. Isırmadıkları ve sokmadıkları için bakımları kolay, kullanımları güvenli ideal laboratuar hayvanıdırlar.
Yılda birkaç defa iskelet, yani kabuk değiştirirler. Kabuğunu yeni değiştirmiş bir Kalorifer böceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır. Bazı türlerde dişiler sadece bir defa çiftleşir ve bu onlara ömürleri boyunca yeter. Kafası kopmuş bir Kaloriferböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı